Menu

Fiscaal nieuws

Overzicht aftrekbare zorgkosten 2023

Een overzicht van verschillende zorgkosten die niet, deels of volledig aftrekbaar zijn bij de aangifte inkomstenbelasting 2023:

Lees meer

Belastingaangifte 2023: maak gebruik van slimme aftrekposten in box 3 voor sparen en beleggen

Nog een paar weken en dan kun je de belastingaangifte voor 2023 indienen bij de Belastingdienst. Vanaf 1 maart is het zover.

Lees meer

Aangifte IB 2023 voor ondernemers en particulieren

Voor zowel ondernemers als particulieren. Laat uw aangifte verzorgen door een RB-belastingadviseur vanuit Lent. Werkgebied regio Nijmegen Arnhem. Voor meer informatie elfferich.eu/contact/

Lees meer

Nieuwe box 3-stelsel per 2025 onzeker

Volgens staatssecretaris Van Rij is het onzeker of de gewenste inwerkingtreding van het box 3-stelsel per 2025 haalbaar is.

Lees meer

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q4 2021

Alle ondernemers met minimaal 30% omzetverlies kunnen in het 4e kwartaal van 2021 TVL-subsidie aanvragen voor hun vaste bedrijfslasten.

Lees meer

Tot 8 mei de tijd om aangifte IB 2020 te doen

Liever professionele hulp van een RB-belastingadviseur? Vul dan het contactformulier in voor de mogelijkheden.

Lees meer

Forse uitbreiding steun- en herstelpakket

Het kabinet breidt het steunpakket voor banen en economie fors uit.

Lees meer

Eindejaarstips 2020 ondernemers en particulieren

Lees meer

Eigen woning en verhuur

Verhuur eigen woning en aftrek hypotheekrente Een eigen woning, is belast in box 1 als inkomen uit eigen woning. Dit saldo wordt bepaald door van de voordelen (het eigenwoningforfait en de ontvangen huur) de aftrekbare kosten (hypotheekrente, financieringskosten en eventuele erfpacht) in mindering te brengen. Meestal is dit inkomen negatief: het inkomen eigen woning leidt […]

Lees meer

Aanvullingen op derde steunpakket corona.

Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. 

Lees meer